Cookies

COOKIES 

 
 

Aby bol váš zážitok z nakupovania čo najpríjemnejší, pracujeme so súbormi cookies. Vďaka nim môžeme vylepšovať náš e-shop alebo vám odporučiť vhodné športové vybavenie. 
 

Ako to funguje? 

Cookie je malý súbor, ktorý sa pomocou prehliadača ukladá do úložiska počítača, telefónu alebo iného zariadenia zákazníka. Tento súbor zaznamenáva informácie o vašich predchádzajúcich návštevách webu, ako napríklad dátum a čas, posledný prezeraný tovar, URL adresu stránky, odkiaľ ste sa na náš web preklikli, typ použitého internetového prehliadača apod. 
 
Spoločnosť SPORTISIMO s.r.o. spracováva na týchto webových stránkach nevyhnutné cookies potrebné na fungovanie webových stránok. Pokiaľ ste nám udelili súhlas, spracovávame cookies taktiež pre analytické a marketingové účely. 
 
Vaše osobné údaje chránime – súbory cookies používame tak, aby na základe takto získaných informácií a dát nebola osoba užívateľa identifikovateľná, a to ani pri využití ďalších informácií, ktoré máme k dispozícii. 
 

Vedeli ste, že...  

Cookie znamená v angličtine sušienka? Pomenovanie súborov práve týmto spôsobom je odvodené od anglosaského zvyku ponúknuť návštevníkom sušienku, aby sa rýchlejšie vytvorila príjemná atmosféra. Názov a princíp cookies vymyslel v roku 1994 Lou Montulli, ktorý stojí napríklad za animáciami GIF.  
 

Sme správcom osobných údajov  

Spoločnosť SPORTISIMO s.r.o., so sídlom Řevnická 170/4, 155 21, Praha 5 – Třebenice, IČO: 26194627, zapísaná vo verejnom registri vedenom na Mestskom súde v Prahe, oddiel C, vložka 78675, je tzv. správcom osobných údajov, ktorými sú vo väčšine prípadov aj cookies. 
 

Aké typy cookies používame? 

Na našom webe využívame tri typy cookies podľa ich účelov. Na použitie nevyhnutných cookies sa váš súhlas nevyžaduje, k tým zvyšným však áno. Tento súhlas nám môžete udeliť prostredníctvom cookie lišty, ktorú môžete otvoriť tu. Vašu voľbu ohľadom cookies môžete samozrejme kedykoľvek zmeniť. 
 

Nevyhnuté cookies sú tie, ktoré sú potrebné na to, aby náš web slúžil svojmu účelu a fungoval, ako má. Jedná sa napríklad o cookies, ktoré ukladajú obsah košíka, zatiaľ čo si prezeráte ďalší tovar, a ďalšie funkcie, ktoré sú aktívne len počas vašej návštevy. Pretože sú pre chod nášho webu nepostrádateľné, tak s nimi nemusíte súhlasiť ani ich nemôžete odmietnuť. 
 

Analytické cookies slúžia na zostavovanie štatistík a prehľadov. S ich pomocou sledujeme návštevnosť našich webových stránok, spôsob, akým ich používate, a to, odkiaľ ste na webové stránky prišli. Vďaka tomu potom môžeme optimalizovať naše webové stránky a stále sa zlepšovať. Na použitie analytických cookies potrebujeme váš súhlas, vašu voľbu si môžete nastaviť tu. 
 

Marketingové cookies nám umožňujú prispôsobovať našu ponuku vašim potrebám. Vďaka nim vám môžeme ponúkať náš tovar prostredníctvom cielenej reklamy nás či našich partnerov alebo vám zobraziť posledný prezeraný alebo zabudnutý tovar pri vašej minulej návšteve. Na použitie marketingových cookies potrebujeme váš súhlas, vašu voľbu si môžete nastaviť tu. 
 

Je možné zakázať používanie cookies v prehliadači? 

Áno, je to možné. Upozorňujeme však, že v takom prípade môžete prísť o niektoré užitočné funkcionality nášho webu, napr. zobrazenie posledných prezeraných produktov, a to aj napriek tomu, že ste predtým udelili súhlas prostredníctvom cookie lišty na našom webe. Kedykoľvek môžete svoju voľbu zmeniť nastavením svojho zariadenia – používaného prehliadača tak, aby súbory cookies odstraňoval alebo bránil ich ukladaniu, pokiaľ s ich použitím nebudete súhlasiť.  

 
Informácie o tom, ako upraviť nastavenie súborov cookies, nájdete v príslušnej časti pomocníka vášho zariadenia či prehliadača. Príklady nastavenia u najpoužívanejších prehliadačov sme pre vás pripravili tu: 

 

Ako dlho cookies spracovávame? 

Spracovanie nevyhnutných cookies sa ukončuje vždy po ukončení relácie, teda spravidla potom, ako zavriete prehliadač. Cookies, ktoré používame na základe vášho súhlasu, sú spracovávané počas platnosti súhlasu pre danú cookie alebo do odvolania vášho súhlasu.  

 

Čo nás k používaniu cookies oprávňuje? 

Nevyhnutné cookies používame, pretože sú nutné na splnenie našich oprávnených záujmov na bezpečnej a kvalitnej webovej prezentácii a tiež pretože sú nutné na možnosť prípadného uzavretia kúpnej zmluvy medzi nami prostredníctvom webových stránok. Používanie niektorých nevyhnutných cookies nám dovoľuje aj fakt, že ich používanie vôbec nezahŕňa spracovanie osobných údajov. 

Použitie analytických a marketingových cookies podlieha vášmu súhlasu.  
 

Naši partneri 

Pretože na našich webových stránkach využívame služby tretích strán, môžu mať ku cookies uloženým vo vašom zariadení prístup okrem nás aj naši partneri. Nad tým, ako títo partneri využívajú súbory cookies, však nemáme už kontrolu, a preto vám odporúčame navštíviť ich webové stránky a overiť si spôsoby používania a možnosť správy cookies priamo u nich: 

  • služby Google Analytics, Google Ads, Google Tag Manager, Google Optimize, YouTube a reCAPTCHA prevádzkované spoločnosťou Google Inc., 
  • služba Facebook (Facebook Pixel), prevádzkovaná spoločnosťou Facebook, Inc., 
  • služby Zboží a Sklik prevádzkované spoločnosťou Seznam.cz a.s., 
  • služba Adform, prevádzkovaná spoločnosťou Adform AS, 
  • služba Criteo, prevádzkovaná spoločnosťou Criteo AS, 
  • služba Daktela, prevádzkovaná spoločnosťou Daktela ltd.,  
  • služba Exponea, prevádzkovaná spoločnosťou EGPP a.s., 
  • služba Glami, prevádzkovaná spoločnosťou Inspigroup s.r.o, 
  • služba Heureka, prevádzkovaná spoločnosťou Heureka Group a.s., 
  • služba RTBHouse, prevádzkovaná spoločnosťou RTB House S.A., 
  • služba Smartlook, prevádzkovaná spoločnosťou Smartlook.com, s.r.o., 
  • služba Domodi, prevádzkovaná spoločnosťou WIRTUALNA POLSKA MEDIA S.A., 
  • služba CJ Affiliate, prevádzkovaná spoločnosťou Commission Junction LLC, 
  • služba Ceneo, prevádzkovaná spoločnosťou Ceneo.pl sp. z o.o. 

 
 

Pretože využívame pokročilé nástroje na zdokonaľovanie našich webových stránok a služieb, môžu byť niektoré vaše osobné údaje odovzdávané do tretích krajín mimo Európsku úniu. Také osobné údaje však odovzdávame vždy za dodržania všetkých štandardov náležitej starostlivosti o osobné údaje a za predpokladu, že príjemca vašich osobných údajov je viazaný štandardnými zmluvnými doložkami EU o ochrane osobných údajov alebo že poskytol inú vhodnú záruku ochrany osobných údajov.  
 

Kde nás môžete kontaktovať 

V prípade akýchkoľvek otázok nás môžete kedykoľvek kontaktovať prostredníctvom e-mailu dpo@sportisimo.com.  
 

Viac o spracovaní osobných údajov, vašich právach či komunikácii s Úradom na ochranu osobných údajov sa dočítate v sekcii Ochrana osobných údajov. 

Nenašli ste odpoveď na svoju otázku alebo riešite iný problém?

Kontaktujte nás pomocou kontaktného formulára nižšie.

Kontaktný formulár

+
* Povinné údaje

Odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním osobných údajov.