Sušené, dozreté mäso Telcek prvotriednej kvality z eko farmy Orlí Vrch Rejvíz.
Všetko mäso na prípravu pochádza z ekologických chovov, prevažne zo známeho kúpeľného regiónu Jesenícka, kde sa dbá na vynikajúci stav prírody a kde je najčistejší vzduch v Európe s obsahom iontov baltickej morskej soli. Zvieratá z týchto chovov voľne žijú a pasú sa von.
Spôsob úpravy sa nazýva Biltong a pochádza z južnej Afriky. Mäso sa ošetrí a naloží do jedinečnej zmesi korenia a morskej soli, následne 3-6 mesiacov dozrieva v kontrolovateľných podmienkach v temných komorách. V žiadnej fáze výroby nie sú použité chemické konzervanty ani tepelná úprava a potravina tým spĺňa RAW klasifikáciu. Na rozdiel od väčšiny ostatných produktov tohto typu, v tomto prípade nie je proces spracovania na začiatku urýchlený vyššou teplotou, čo spolu s výberom mladých zvierat, starostlivým výberom častí mäsa a špecifickou prípravou, umožňuje zachovať šťavnatosť a mäkšiu konzistenciu. Na výrobu je použitý cca trojnásobok váhy mäsa konečného produktu.