Ako vybrať kompresné doplnky

pre vytrvalostné behanie

Pravidelne beháte, trénujete na maratón, jazdíte na bicykli alebo Vás bavia raketové športy? 

Potom iste dobre viete, že vytrvalostné športy sú vysokou záťažou pre celý organizmus a hlavne svaly. Využite preto pozitívne účinky športovej kompresie, zvýšte svoj výkon a zlepšite regeneráciu!

Čo je princípom športovej kompresie?

 

Kompresná tkanina COMPRESSPORT behom výkonu pevne obopne a stiahne sval či svalovou skupinu a obmedzí tak nechcené otrasy pri pohybe. Tým sa obmedzí nebezpečie tvorby mikrozranení svalových vlákien, ktoré spôsobujú kŕčovú a svalovú únavu.

 

Ako kompresia funguje?

 

Precízne stiahnutie tiež ľahko stlačí krvný tok, vďaka čomu dôjde ku zrýchleniu prietoku krvi smerom k srdci. Sval je rýchlejšie zásobený kyslíkom, toxíny sa z neho vyplavujú skôr a nedochádza k nepríjemným otokom.

 

A čo regenerácia?

 

COMPRESSPORT ale oceníte i po samotnom športovom výkone. Výrazne zrýchli regeneráciu svalov a Vy tak môžete absolvovať náročnejšie tréningy či závody skôr. COMPRESSPORT tak podporuje navyšovanie objemu výkonu bez zbytočných bolestí.

 

Majiteľ Temposport, dlhoročný triatlet Mikuláš Marcinko, dodáva:

„Obľuba športovej kompresie a jej využitia pre výkon a regeneráciu v poslednej dobe stúpa u profesionálnych i amatérskych športov­cov. Jedná sa hlavne o vytrvalostných športovcov, ako sú bežci na dlhé trate či trailoví bežci, hráči skupinových športov, triatléti, cyklisti či veslári. Tí všetci oceňujú presnú kompresiu produktov COMPRESSPORT, ktorá im umožňuje skvalitňovať prípravu i zvyšovať výkony v závodoch. Sme veľmi hrdí na to, že v tejto oblasti zastupujeme špičkovú značku švajčiarskej kvality.“

 

Aké kompresné produkty Vám pomôžu zabehnúť maratón?

 

Pri príprave na maratón je dôležité nie len trénovať, ale tiež sa na závod vhodne vybaviť. Vysoko funkčné, priedušné a pohodlné kompresné oblečenie COMPRE­SSPORT tieto náročné požiadavky 100% spĺňa.

Beh na tvrdom mestskom povrchu zaťažuje hlavne lýtkové a stehenné svaly na nohách. Týmto svalovým skupinám uľahčíte použitím lýtkových kompresných návlekov R2 v kombinácií s kompresnými bežeckými šortkami. Šortky perfektne sadnú a chránia stehenné svaly pred nadmernými otrasmi pri behu. Pevná tkanina dokonale dýcha, nohavice majú naviac ventilačné zóny, ploché švy a praktickú zadnú kapsu na drobnosti.

 

Značka COMPRESSPORT ponúka veľmi širokú a zábavnú farebnú škálu lýtkových kompresných návlekov i návleky určené špeciálne pre ochranu achillových šliach.

 

Rovnako tak je dôležitý výber dresu alebo bežeckého trička. Skvelou voľbou je napríklad čiastočne kompresný bežecký dres TRAIL SHIRT s posturálnou podporou a ventilačnými vrstvami. V spodnej časti je šesť kapsičiek na športové gely a ďalšie nutnosti. Ak dávate prednosť voľnejšiemu oblečeniu, siahnite po tričku TRAINING SHIRTS z funkčného materiálu a s dostatočnou ventiláciou na chrbte navyše.

 

Kam s doplnkami pre doplnenie energie?


Maratón predstavuje extrémny výdaj energie a obrovský nárok na výkonnosť. Preto je nevyhnutné behom závodu dobre plánovať pitný režim a doplňovať energiu. Na občerstvovacích staniciach pohodlne doplníte tekutiny, ale energetické gély si musíte niesť sami. Sami ale viete, aké ťažké je sústrediť sa na beh, keď máte nevhodnú, ťažkú, poletujúcu ľadvinku. Pohodlný úložný priestor Vám poskytne novinka na trhu, elastický pás s kapsami FREE BELT. Vojdú sa do nej porcie energetického gélu a drobnosti ako je telefón alebo kľúče. Pás vecí obopne a tie tak zostanú na svojom mieste aj pri behu.

 

Pot v očiach oslnených slnkom? Minulosť!

 

Veľmi dôležitá je i pohodlná ochrana očí proti slnku. A rovnako tak je potrebné dobre odvádzať pot z čela a vlasovej časti hlavy, aby ste sa mohli maximálne sústrediť na výkon. A od toho je tu odľahčený slnečný šilt Visor Ultralight , ktorý nie len skvele odvádza pot, ale priedušná tkanina pásika zamedzí nepríjemnému stekaniu potu do tváre.

 

Ubehli ste maratón – gratulujeme! A čo ďalej?

 

Regenerovať, regenerovať, regenerovať. Svaly ihneď po dobehu zregenerujete pretiahnutím, masážou a pivom (jedno pivo Vám dodá potrebné ióny). Ku slovu sa ale znovu dostávajú i kompresné doplnky a oblečenie, ktorých efekt oceníte najviac práve po skončení závodu. Zregenerujú spodnú časť nôh a zmiernia bolesť alebo prípadné otoky. Túto prácu skvele odvedú kompresné podkolienky Full Socks, ktoré cielene tlačia krv smerom hore teda k srdci. Pre odpočinok stehenných svalov sú výborné zase kompresné šortky, prípadne kompresné návleky či kompresné nohavice.

 

Dobrá rada na záver

 

Ak sa rozhodnete využiť výhody kompresného oblečenia či doplnkov, vždy si vyberajte podľa presných tabuliek veľkostí. Príliš nízka úroveň kompresie je neúčinná, príliš vysoká kompresia môže naopak spôsobovať kŕče či bolesť. A tomu sa práve chcete vyhnúť.

 

Aktuálnu ponuku produktov COMPRESSPORT si pozrite tu

 

Prajeme Vám šťastný beh!